skip to Main Content
Създай си нетуърк от знаещи хора

Създай си нетуърк от знаещи хора

В днешно време има много източници на знания. През последно време се наложи пасивния начин на учене, където един човек черпи дадена информация от сайтове като Udemy, Coursera, Udacity, дори и Ютуб. Този метод на учене е предпочитан, защото е лесно достъпен.

Голяма част от информацията е безплатна и имате достъп до нея по всяко време и от всяко място. За съжаление редица анализи показват, че ефективността на този тип учене не е много висока. Например данните от Coursera показват, че само 10-15% от хората завършват успешно курсовете там.

Всъщност най-ефективният начин на учене е, когато някой приятел ви покаже или ви даде съвет. За да работи този метод трябва да си изградите професионална мрежа от хора, които могат да ви помогнат с отговор на вашите въпроси и знания.

В Началото LinkedIn възникна като професионалма мрежа, където хората създават контакти и си помагат един на друг. Понеже имаше нужда от добавяне на CV, постепенно нещата се промениха и сега хората използват мрежата като място за намиране на работа, а не като място за учене и придобиване на нови умения.

Ние смятаме, че за да може човек да се фокусира върху  знанието, то трябва да изгражда своите контакти на базата на това, какво неговите познати и приятели знаят и искат да научат. т.е. каква е професията им, на колко години са и какъв е социалния им статус е второстепен фактор.

Във фондацията вярваме, че не е важно човек да знае всичко а да познава хора, които знаят всичко. Ако вие споделяте тази максима и искате да се запознаете с други хора, които също вярват, че трябва да изграждат своя нетуърк с хора, които се фокусират върху знанията и уменията, то ще се радваме да се присъедините към нас.

Ще сформираме клубове по интереси. Ако искате да се включите и да ви запознаем с хора, които споделят тази идея може да се запишете в следната форма. Ние поемаме ангажимента, да ви информираме, когато са готови клубовете.

Back To Top