skip to Main Content
Всеки може да  е полезен

Всеки може да е полезен

Една голяма част от хората не смятат, че имат нужните умения или знания за да са полезни на обществото. Даже, за съжаление, за една част от тях, това преминава и в депресивни състояния. Но всъщност по-интересната част са тези, които знаят не малко неща и имат какво да споделят, но смятат, че не са достатъчно добри.

Последните години обществото и медиите ни създадха една такава тенденция  било чрез социалните мрежи или чрез по-традиционни канали, човек може да си създаде личен бранд. Това се превърна в основна цел за тях. В резултат ако си много активен в социалните медии или пък по телевизията веднага обществото започва да те възприема като голям експерт. В това няма  нищо лошо. Проблемът е че хората, които не са толквоа добри в маркетинга започват да си мислят, че всъщност те не са толкова добри професионалисти и няма какво да споделят с останалите. Така се губи много голяма част от знанието или всъщнсот то остава един вид затворено.

Предполагам много от вас работят в големи копорации и знаят, че имат много колеги, които знаят много неща, но просто по една или друга причина не споделят това свое знанеи с колегите си. Понякога е поради според мен грешно разбрана философия, че задържайки това знание за себе си, те стават трудно заменими за организацията. В днешно време има толкова много информация около нас, че същественото е не достъпа до информация а обработката й. В повечето случаи най-прекия начин за така наречената обработка на тази инфорция е чрез личния опит. Той е уникален за всеки един човек. Дори темата да е една и съща то всеки един човек е преминал по различен начин през това препятствие. Средата е била различна и в резултат неговия опит е уникален.

Ако всички 10 или 1000 човека споделят своя личен опит то тогава това знание се натрупва и останалите членове ще могат да бъдат добре подготвени за конкретния проблем. Никой не може да каже на кой решението е най-правилно. Това не е математика. Ето защо хората препочитат да се учат и четат споделен личен опит а не мнението на така наречените експерти. Дори, ако избирате хотел пак се доверявате на опита на останалите хора а не на официалното описание на хотела.

Ние във фондацията твърдо вярваме, че никой не знае всичко, но всеки знае нещо и затова се опитваме да създадем общество където хората ще споделят соя опит и ще се учат един от друг. Това ще става на базата само на вашите умения а не профеионални титли.

Ако искате да се включите в такав група може да оставите вапия е-мейл в формата тук и ние ще се свържим с вас.

Back To Top